AXEL PRO Házipénztár Program HÁZIPÉNZTÁR PROGRAM 2018
        Program Hírek   Kövess Twitteren   házipénztár program youtube   házipénztár program facebook

Kérdések, megoldások

Kiválogattuk Önnek a leggyakoribb kérdésekre a válaszokat. Ha valamit mégsem találna, vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Gyakran ismételt kérdések

Ügyfélszolgálatunkra érkező leggyakoribb kérdések, és azokra adott válaszok.

Általános
Vásárlás
Telepítés
Jogszabály

Általános

Honnan lehet letölteni?

Weblapunkon felül kattintson a Letöltés menüponton, majd válassza a nagy zöld Letöltés Most feliratú gombot.

Vásárlás

Hogyan vásárolhatom meg?

Kattintson weblapunkon a Megrendelés menüponton, majd töltse ki az ehhez szükséges adatokat. A megrendelés után tájékoztatást kap a program árának rendezéséhez. A szoftvert az összeg beérkezése után azonnal élesben használhatja.

Mennyibe kerül?

A program mindenkori aktuális árát az Árak menüpontban találja.

Miért ilyen olcsó?

Azért, mert sokat adunk el belőle.

Miért ilyen drága?

Mert olcsó húsnak híg a leve.

Milyen korlátozások vannak a demó változatban?

Az demó változatba is korlátlan számú bevétel, kiadás írható be, de az egyes pénzmozgások értéke legfeljebb 10.000 Ft lehet, valamint a bevételi és kiadási pénztárbizonylatok nyomtatványán megjelenik a demó és a minta felirat. A demó változatban a szoftver minden funkciója teljes mértékben, korlátlan ideig kipróbálható.

Telepítés

Windows 10 alatt is működik?

Természetesen igen. Szoftverünk használatához minden aktuális PC alapú Windows verzió megfelel.

Linux vagy Mac számítógépen is működik?

Szoftverünk Windows operációs rendszerre készült, ezért virtuális gép segítségével futtatható Linux vagy Mac operációs rendszeren. További részletek a használati útmutató Virtualizáció témakörében.

Gépcsere, vagy Windows újratelepítés esetén újra meg kell vásárolnom a programot?

Nem. Gépcsere esetén a program telepítési mappáját kell csak lementeni és az új gépre visszamásolni, a program telepítőjét sem kell futtatni. Az új gépen néhány kattintással elvégezhető az újraaktiválás. A terméktámogatási időszak alatt ez teljesen ingyenes! Ha pedig esetleg elromlana a számítógép, vagy ellopják, akkor ingyenesen biztosítunk új példányt!

Jogszabály

Mi az a pénzkezelési szabályzat?

Számos vállalkozás nem fordít figyelmet az ún. pénzkezelési szabályzat elkészítésére, amely 2007. tavasza óta kötelező a gazdálkodók számára. A szabályzat hiánya az adóhatósági ellenőrzésnél akár félmillió forintos mulasztási bírságot is vonhat maga után. Ezek alapján jó, ha tudjuk, mit kell tartalmaznia a szabályzatnak, és mire kell figyelni annak megírásakor.

[Szt.14.§ (8)] A pénzkezelési szabályzatban rendelkezni kell legalább a pénzforgalom (készpénzben, illetve bankszámlán történő) lebonyolításának rendjéről, a pénzkezelés személyi és tárgyi feltételeiről, felelősségi szabályairól, a készpénzben és a bankszámlán tartott pénzeszközök közötti forgalomról, a készpénzállományt érintő pénzmozgások jogcímeiről és eljárási rendjéről, a napi készpénz záró állomány maximális mértékéről, a készpénzállomány ellenőrzésekor követendő eljárásról, az ellenőrzés gyakoriságáról, a pénzszállítás feltételeiről, a pénzkezeléssel kapcsolatos bizonylatok rendjéről és a pénzforgalommal kapcsolatos nyilvántartási szabályokról.

Részletekért kérjük tekintse meg az alábbi oldalt:

www.nav.gov.hu/nav/regiok/kozep_magyarorszag/kozepmagyarorszag/aktualis/penzkez_szabalyzat.html?query=teleph

Mennyi lehet a záróegyenleg?

Korábban a napi készpénz záró állomány maximális mértékét annak figyelembevételével kellett meghatározni, hogy a készpénz napi záró állományának naptári hónaponként számított napi átlaga - kivéve, ha külön jogszabály eltérően rendelkezik - nem haladhatja meg az előző üzleti év - éves szintre számított - összes bevételének 10%-át, illetve ha az előző üzleti év összes bevételének 10%-a nem érte el az 500 ezer forintot.

2012. december 1-től ez a korlát megszűnt, azonban a cég saját pénzkezelési szabályzatában továbbra is rendelkezni kell a maximális készpénzállomány összegéről, amelyet ellenőrizni és betartani is kell.

Csak nagy odafigyeléssel lehet ennek eleget tenni.

Az AXEL PRO Házipénztár Programmal azonban a limit beállítása és ellenőrzése csak egy kattintás. A program automatikusan kiszámolja és megjeleníti, hogy mennyi az adott hónapban az átlagos záróegyenleg és figyelmeztet a korlát átlépése esetén!

Milyen jogszabályok vonatkoznak a házipénztárra?

A számviteli törvény (többször módosított 2000. évi C. törvény a számvitelről) és több más jogszabály foglalkozik a cég készpénzmozgásának módjával, azonban a legfontosabb, hogy a cégeknek egy saját pénzekezelési szabályzattal kell rendelkeznie. Elsősorban ebben a pénzkezelési szabályzatban írtaknak (tehát a saját szabályainknak) kell megfelelni.
 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Házipénztár Program, Minden jog fenntartva!